Τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μετά την προκήρυξη από τον Άρειο Πάγο των 31 τελικά κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην αναμέτρηση, αφήνοντας εκτός τους Σπαρτιάτες με το σκεπτικό ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο έγκλειστος στις φυλακές, μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε. Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε.

Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά από τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα- Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός, όπου παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα τμήμα του, συνεχίζει με τους πόρους που διασφαλίστηκαν για στην αποκατάσταση της Θεσσαλίας, για την αποκατάσταση της Γέφυρας των Καλών Νερών στη Μαγνησία, για το «ΑΙΓΙΣ», «το μεγαλύτερο πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας που υλοποιείται στην Ελλάδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αλλά και στην προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας για το φετινό καλοκαίρι.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. «Με τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή προχωράμε σε έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ ύψους 25 εκ. ευρώ για το 2024 και 2025 για τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ζητήματα, αλλά και όχι μόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά.