Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν μέσα στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης γρονθοκόπησε βουλευτή του κυβερνώντας κόμματος ενώ βρισκόταν στο βήμα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, ο Πρόεδρος της Βουλής παρακολουθούσε έντρομος τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια του, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στον τσακωμό και άλλους να τρέχουν πανικόβλητοι.

Το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το κυβερνών κόμμα είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα επαναφέρει την νομοθεσία που απαιτεί από οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό να καταγράφονται ως ξένοι πράκτορες ή να τους επιβάλλονται πρόστιμα, 13 μήνες αφότου διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ο νόμος έχει επικριθεί από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έδωσε στην Γεωργία την ιδιότητα του υποψήφιου κράτους μέλους τον Δεκέμβριο, έχει πει ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι ασυμβίβαστη με τις αξίες της Ε.Ε.

Οι επικριτές του νόμου στην Γεωργία, που τον χαρακτηρίζουν «ρωσικό νόμο», τον συγκρίνουν με την νομοθεσία που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για να καταστείλει  τους διαφωνούντες στην Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα του περιστατικού στην Βούλη, έξω από αυτήν είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που διαμαρτύρονταν για το αμφιλεγόμενο αυτό νομοσχέδιο.