Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 76 ετών ο Orenthal James Simpson. Ο O.J. Simpson, όπως ήταν γνωστός, απεβίωσε μετά από μάχη που έδινε για αρκετό καιρό με τον καρκίνο.

Όπως είχε γίνει γνωστό στο παρελθόν ο Simpson έδινε μάχη με τον καρκίνο του προστάτη και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα δεν είχαν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στα social media. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Orenthal James Simpson, υπέκυψε στη μάχη του με τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε τις επιθυμίες τους για ιδιωτικότητα».

Η καριέρα στο NFL

Αρχικά, ο εκλιπών έγινε γνωστός μέσα από τον αθλητισμό. Ήταν ένας από τους καλύτερους running backs όλων των εποχών στο NFL και έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα των Buffalo Bills.

Εκεί αγωνίστηκε τις εννιά από τις έντεκα σεζόν της καριέρας του και με τις εμφανίσεις του κέρδισε μια θέση στο Hall Of Fame της ομάδας. Έκλεισε την καριέρα του San Francisco 49ers και έπειτα παρέμεινε σε ρόλο σχολιαστή.

Η πορεία του στον κινηματογράφο

Η δημοφιλία του ήταν τέτοια που τον οδήγησε γρήγορα σε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση και αργότερα στην μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, μεταξύ άλλων έπαιξε και στις τρελές σφαίρες όπου υποδύθηκε τον ντετέκτιβ Νόρντμπεργκ.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του

Ο O.J.Simpson το 1994 βρέθηκε αντιμέτωπος με τις Αρχές, όταν δικάστηκε για τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του εραστή της Ρόναλντ Γκόλντμαν.

Το ζευγάρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από στη γειτονιά Brentwood του Λος Άντζελες τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 1994. Οι υποψίες έπεσαν πάνω στον O.J.Simpson και η σύλληψή του έγινε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που μεταδόθηκε ποτέ ζωντανά.

Ο εκλιπών οδηγούσε στους δρόμους του Λος Άντζελες και δεν σταμάτησε στα σχετικά σήματα που του έκαναν αστυνομικοί. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη η οποία καλύφτηκε ζωντανά με πλάνα από ελικόπτερα των καναλιών.

Η δίκη του, η οποία έγινε το 1995, ήταν ένα από το γεγονότα της δεκαετίας του 90 στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η στιγμή κατά την οποία φόρεσε το γάντι για να φανεί αν είχε ή όχι σχέση με τη δολοφονία έμεινε για πάντα στην ιστορία.

Οι δικαστικές ακροάσεις της υπόθεσης καθήλωναν τη χώρα και η ετυμηγορία που αθώωσε τον O.J. Simpson συνεχίζει να προκαλεί διαμάχες, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα.