Εκρήξεις στην Οδησσό της Ουκρανίας σημειώθηκαν κατά της διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξε πρόβλημα στην ελληνική αποστολή. «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου Άννα Μαρία Μπούρα και η διευθύντρια επικοινωνίας, Κύρα Κάπη.

Η Οδησσός, όπως πληροφορείται το ΒΗΜΑ, υπήρξε στόχος επιδρομής ρωσικών drones τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Μάλιστα, κατά τις επιθέσεις χτυπήθηκε πολυκατοικία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 12.

Επικοινωνία Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του

Μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό του προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία.

«Είχα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας Rustem Umerov και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Στρατηγό Oleksandr Syrskyi, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, οι οποίοι με ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία»