Αρκετά σχολεία έκλεισαν στη νότια Ουαλία μετά από ένοπλη επίθεση στην οδό Μόι στο Άμπερφαν. Η Αστυνομία της νότιας Ουαλίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιστατικό», ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή.

Από την ένοπλη επίθεση, αναφέρει το BBC, τραυματίστηκε ένα άτομο που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Σχολείο και παιδικοί σταθμοί έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.

Το σχολείο Afon Taf ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «δεν επιτράπηκε σε κανέναν να μπει ή να βγει από το χώρο» λόγω του περιστατικού με την Αστυνομία.

Το Greenfield School ανέφερε σε δήλωσή του προς τους γονείς: «Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι για προληπτικούς λόγους κρατάμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».

Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας Trinity, το οποίο βρίσκεται σε γειτονικό δρόμο, δήλωσε ότι «έχει κλειδώσει προληπτικά λόγω περιστατικού στην κοινότητα. Όλο το προσωπικό και τα παιδιά είναι ασφαλή».