Ο ισραηλινός στρατός μόλις ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι της βόρειας Λωρίδας της Γάζας θα μπορούν να χρησιμοποιούν την οδό Σαλάχ αλ Ντιν, τον κύριο δρόμο της Γάζας, για να απομακρυνθούν νότια μεταξύ 13:00 και 16:00 η ώρα σήμερα.

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς φροντίζουν ήδη για την προστασία τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των IDF.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει νοσοκομεία ή γύρω από νοσοκομεία στη περιοχή της Γάζας. Νέο χτύπημα πραγματοποίησε σήμερα στην περιοχή του  νοσοκομείου Al-Quds.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις έχουν ανέλθει σε 9.488, ενώ 2.200 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Τουλάχιστον 12 νεκροί μετά τον βομβαρδισμό στο σχολείο Αλ-Φακούρα

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του σχολείου Αλ-Φακούρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα ανεβάζει αυτόν τον αριθμό αφού δήλωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και δεκάδες τραυματίστηκαν.

«Ο αριθμός [των νεκρών] αναμένεται να αυξηθεί», ανέφερε ο Μοχάμεντ Αμπού Σιλμέιχ, σύμφωνα με το Reuters.