Το Στέιτ Ντιπάρμεντ εξέδωσε παγκόσμια οδηγία για τους Αμερικανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση με τους 2 νεκρούς στις Βρυξέλλες και τις απειλές για βόμβα στη Γαλλία.

«Παγκόσμια προσοχή. Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει:

  • Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.
  • Να εγγραφούν στο Πρόγραμμα εγγραφής έξυπνων ταξιδιωτών (STEP) για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
  • Να ακολουθούν το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και στο Twitter.

Worldwide Caution: Due to increased tensions in various locations around the world, the potential for terrorist attacks, demonstrations or violent actions against U.S. citizens and interests, the Department of State @StateDept advises U.S. citizens overseas to exercise increased… pic.twitter.com/waIpqmWu2m

— Travel – State Dept (@TravelGov) October 19, 2023