Μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, προκαλώντας μεταξύ άλλων το κλείσιμο τμημάτων του μετρό της πόλης. Δρόμοι και λεωφόροι πλημμύρισαν, ενώ διακόπηκε η πρόσβαση σε τουλάχιστον έναν τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LaGuardia.

Έως και 13 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένονταν έως και 18 εκατοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό NY1, ενώ κήρυξε την πόλη της Νέας Υόρκης, το Λονγκ Άιλαντ και την  Κοιλάδα Χάντσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το νερό να εξαπλώνεται σε σταθμούς του μετρό και υπόγεια αλλά και να φτάνει μέχρι την κορυφή των τροχών των αυτοκινήτων σε τμήματα του Μπρούκλιν και αλλού.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται τις γραμμές του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου, προέτρεψε τους κατοίκους της πολυπληθέστερης πόλης της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους αν μπορούν. Σχεδόν όλες οι γραμμές του μετρό διακόπηκαν, άλλαξαν διαδρομή ή λειτουργούσαν με καθυστερήσεις, ενώ δύο από τις τρεις γραμμές του σιδηροδρόμου Metro-North διακόπηκαν.

Πλημμύρες αναφέρθηκαν επίσης στις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή: Associated Press, CNN