Η ατζέντα της ημέρας: Επελαύνει η κακοκαιρία Daniel – Το «φαινόμενο Κασσελάκης» – Η κινητικότητα στα διπλωματικά

Σαρώνει τη χώρα από χθες η κακοκαιρία Daniel η οποία αναμένεται να συνεχίσει να επελαύνει και σήμερα. Δύσκολη προβλέπεται η Τρίτη για την Αττική με την ΕΜΥ να κάνει λόγο για ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

1

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Daniel

  • Τα φαινόμενα: Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα που πλήττουν από χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με δυνατές βροχές και καταιγίδες να κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους, ενώ έχουν καταγραφεί και πάνω από 7.000 κεραυνοί.
  • Τα μηνύματα: Το απόγευμα της Δευτέρας ήχησε το 112 για τις περιοχές της Πιερίας, Θεσσαλίας, Σποράδων, Εύβοιας και Φθιώτιδας, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και προχωρώντας σε συστάσεις για την κυκλοφορία των πολιτών.
  • Η πρόβλεψη: Για σήμερα, Τρίτη, τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα με την κακοκαιρία να επηρεάζει ιδιαίτερα την Αττική. Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη την ηπειρωτική χώρα αλλά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.
2

Το «φαινόμενο Κασσελάκης» και πως το βλέπουν τα αντίπαλα κόμματα

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στη Λευκωσία

  • Τι συζητήθηκε: Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο θέμα της ενέργειας και στις σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό στις τρεις χώρες καθώς επίσης και στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου.
  • Η εμπιστοσύνη: Στις κοινές δηλώσεις τους, οι ηγέτες των τριών χωρών που συμμετείχαν (Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης, Νετανιάχου) επεσήμαναν τη στρατηγικής σημασίας σχέση ανάμεσα στις χώρες τους και την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της σε όλους τους τομείς.
  • Η Ινδία: «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε πιο συστηματικά, τη δυνατότητα πρόσκλησης του Ινδού πρωθυπουργού στο σχήμα μας στην επόμενη Σύνοδο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της συνάντησης. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ινδό ομόλογο του, Ναρέντρα Μόντι, στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα.

4

Κινητικότητα στα διπλωματικά - Στην Άγκυρα αύριο ο Γεραπετρίτης

  • Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε τη θέση του ότι η Μόσχα θα επιστρέψει στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μόλις εκπληρωθούν τα ρωσικά αιτήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
  • Η θέση Ερντογάν: Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση και επέμεινε στην ανάγκη η υφιστάμενη συμφωνία να τεθεί ξανά σε ισχύ.
  • Η επίσκεψη Γεραπετρίτη: Στην Άγκυρα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα έχει επίσημη συνάντηση σήμερα με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.
5

Τι αλλάζει στην Ακρόπολη

  • Το σύστημα ζωνών: Σε ισχύ τέθηκε από χθες το νέο σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας της Ακρόπολης, σύμφωνα με το οποίο όποιος θέλει να επισκεφτεί την Ακρόπολη θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να το κάνει συγκεκριμένη ώρα.
  • Το ρεκόρ: Το σύστημα αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ μετά το ρεκόρ των 22.000 επισκεπτών μέσα σε μία μέρα που σημειώθηκε στις αρχές Ιουλίου.
  • Το όριο: Μέσω του νέου συστήματος επιδιώκεται να υπάρξει το όριο των 20.000 επισκεπτών ημερησίως οι οποίοι θα κατανέμονται στις 12 ώρες λειτουργίας του χώρου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα υπάρχει περιθώριο να μπουν 15 λεπτά νωρίτερα ή αργότερα.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Απόρρητο