Ο 22χρονος Ισπανός ηθοποιός, Γκαμπριέλ Γκεβάρα, πρωταγωνιστής εφηβικών σειρών, συνελήφθη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν παραλάβει το βραβείο του, για την ερμηνεία του στην ταινία My Fault/Culpa Mia. Οι διοργανωτές είπαν στο ιταλικό πρακτορείο Ansa ότι η απονομή του βραβείου αναβάλλεται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος του.

Εις βάρος του Γκεβάρα εκρεμούσε ενεργό διεθνές ένταλμα για μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση στη Γαλλία. Η αστυνομία της Βενετίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη, και ο ηθοποιός βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση.

Το εφετείο θα αποφανθεί επί της υπόθεσής του πριν ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης ενώ οι ακριβείς κατηγορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Το φεστιβάλ εξέδωσε ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας τα εξής:

«Με αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ώρες σε ορισμένες ιστοσελίδες σχετικά με τη σύλληψη, στη Βενετία, του Ισπανού ηθοποιού Γκαμπριέλ Γκεβάρα, η Μπιενάλε της Βενετίας διευκρινίζει ότι η παρουσία του στη Βενετία δεν συνδέεται με καμία δραστηριότητα ή παραγωγή του φεστιβάλ».