Μια ογκώδης και διαβόητα άτακτη μαύρη αρκούδα συνελήφθη μετά από περισσότερο από ένα χρόνο καταδίωξης μετά από μια σειρά διαρρήξεων στην Καλιφόρνια. Η αρκούδα των 227 κιλών, γνωστή στους θαυμαστές της ως «Hank the Tank», πιστεύεται ότι έχει διαρρήξει 21 σπίτια στην περιοχή Lake Tahoe από το 2022.

Ο Hank – που στην πραγματικότητα είναι μια θηλυκή αρκούδα καταγεγραμμένη – θα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο στο Κολοράντο. Τα τρία μικρά της ενδέχεται να μεταφερθούν σε μια εγκατάσταση στην κομητεία Σονόμα της Καλιφόρνιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας (CDFW) ανέφερε ότι οι βιολόγοι «ακινητοποίησαν με ασφάλεια» την αρκούδα, η οποία είχε συνδεθεί με 21 διαρρήξεις μέσω στοιχείων DNA.

Η αρκούδα θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων κοντά στο Σπρίνγκφιλντ του Κολοράντο. Στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, γνωστή παλαιότερα ως Twitter, ο κυβερνήτης του Κολοράντο Jared Polis καλωσόρισε τη Hank και αστειεύτηκε ότι θα έπρεπε να είχε ονομαστεί «Henrietta the Tank».

Η Hank θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν υπεύθυνη για πάνω από 40 διαρρήξεις, αλλά δείγματα DNA απέδειξαν ότι οι διαρρήξεις ήταν επίσης έργο τουλάχιστον δύο άλλων μεγάλων αρκούδων με ακόρεστη όρεξη για ανθρώπινο φαγητό. Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι η Hank, η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από τις περισσότερες μαύρες αρκούδες, είχε ξεπεράσει τον φόβο των ανθρώπων και είχε μάθει να χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να εισβάλλει με τη βία σε σπίτια.

Την Πέμπτη, μέσω ανάρτησης στο Χ, o ο κυβερνήτης του Κολοράντο Jared Polis διαβεβαίωσε ότι η Hank έφτασε σώα και ασφαλής στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων κοντά στο Σπρίνγκφιλντ, ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία της αρκούδας εν ώρα γεύματος.