Ένα δυνητικά επικίνδυνο θηλυκό λιοντάρι προσπαθεί να εντοπίσει η γερμανική αστυνομία, η οποία στην προσπάθεια της αυτή χρησιμοποιεί ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κάμερες υπερύθρων, ενώ η αναζήτηση λαμβάνει χώρα παρουσία κτηνιάτρου και κυνηγών.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το ζώο στο Kleinmachnow, λίγο έξω από τα όρια του Βερολίνου, γύρω στα μεσάνυχτα, από άτομα που ανέφεραν ότι είχαν δει μια μεγάλη γάτα να κυνηγά ένα αγριογούρουνο. Οι πολίτες έδωσαν μάλιστα και βίντεο στις αρχές.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ελικόπτερα και 30 περιπολικά της αστυνομίας συμμετείχαν στην καταδίωξη, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη το απόγευμα. Η αστυνομία μάλιστα κατάφερε να έχει οπτική επαφή με το ζώο.

Στους κατοίκους του Kleinmachnow, μιας πόλης περίπου 20.000 κατοίκων σε μια επίπεδη, δασώδη περιοχή στα όρια μεταξύ της πόλης Βερολίνου και της πολιτείας του Βρανδεμβούργου που το περιβάλλει, δόθηκαν οδηγίες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, εάν είναι δυνατόν και σε κάθε περίπτωση να απέχουν από βόλτες και τζόκινγκ στο δάσος. Οι οδηγίες προς τους πολίτες ανέφεραν επίσης πως καλό θα ήταν να συνοδεύονται από σκυλιά στις κοντινές τους βόλτες.

Οι τοπικές αρχές άφησαν ανοιχτούς τους παιδικούς σταθμούς, αν και τους ζητήθηκε να μην αφήνουν τα παιδιά να βγουν έξω από τα κτίρια. Περιορισμοί τέθηκαν και στην υπαίθρια αγορά της πόλης.

Η προειδοποίηση επεκτάθηκε σε γειτονικές νότιες περιοχές του Βερολίνου ενώ εστάλη προειδοποίηση σε επίσημη εφαρμογή του κράτους ότι το ζώο πιθανότατα είναι λέαινα. Το απόγευμα της Πέμπτης η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας ανάρτησε στο Twitter ότι υπήρξε «πιθανή θέαση» του ζώου εντός της πόλης.

«Ο πρωταρχικός στόχος, εαν είναι δυνατόν, είναι να αιχμαλωτίσουμε το ζώο, ακόμα και με αναισθητικό», δήλωσε ο δήμαρχος του Kleinmachnow Michael Grubert. «Άλλα μέτρα θα ληφθούν μόνο από αστυνομικούς επιτόπου εάν τεθεί σε κίνδυνο η δική τους ζωή ή η ζωή άλλων».

Η αστυνομία είπε ότι είχε αναζητήσει πληροφορίες για το από πού προερχόταν το ζώο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά σε κανέναν από τους ζωολογικούς κήπους, τα καταφύγια ζώων, τα τσίρκα ή άλλες εγκαταστάσεις που έλεγξαν δεν έλειπε κάποια λέαινα. Ο Grubert είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ιδιώτη ιδιοκτήτη λέαινας στην περιοχή και πρόσθεσε ότι δεν ήξερε αν επιτρέπεται καν η κατοχή ενός τέτοιου ζώου ιδιωτικά. Ανέφερε επίσης ότι οι αρχές θεωρούν απίθανο το ζώο να έχει φύγει πολύ μακριά από το σημείο που το είδαν για πρώτη φορά.