Ο Γιώργος Φλωρίδης και η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν δύο πολιτικά πρόσωπα που ήδη από το 2019 πρωταγωνιστούσαν στις συζητήσεις για σύμπλευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να σηματοδοτήσουν το σχέδιο διεύρυνσης του Πρωθυπουργού στο χώρο του πολιτικού κέντρο και της Κεντροαριστεράς. Παρά το ότι η προσέγγιση έδειχνε πιο προχωρημένη με την Άννα Διαμαντοπούλου εκείνος που συμπεριελήφθη στο νέο κυβερνητικό σχήμα ήταν τελικά ο Γιώργος Φλωρίδης, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Μια εμφανής διαφοροποίηση ανάμεσα στα δύο προερχόμενα από το ΠαΣοΚ στελέχη, όπως ειπώθηκε, ήταν στο ζήτημα των υποκλοπών (η Διαμαντοπούλου, εμφανιζόταν αποστασιοποιημένη για τη διαχείριση της υπόθεσης από το Μαξίμου, ενώ ο Φλωρίδης στήριζε τις επιλογές Μητσοτάκη), μπορεί να είχε παίξει τον ρόλο της. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή Μητσοτάκη, να ανεβάσει τον Φλωρίδη στο κυβερνητικό βαγόνι, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο σχέδιο διείσδυσης στις δεξαμενές των ψηφοφόρων που κάλυπτε άλλοτε το ΠαΣοΚ, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Φλωρίδη

Είχαν συναντηθεί πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και είχαν από τότε συμφωνήσει- με την απαιτούμενη εχεμύθεια- για όσα ακολούθησαν την 25η Ιουνίου. Παράλληλα ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έχει κληθεί να αναλάβει και μια ειδική αποστολή που αποβλέπει στον εκσυγχρονισμό όλου του πλαισίου δικαστικής λειτουργίας με βασικό στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης. Η νομική κατάρτιση του κ. Φλωρίδη και κυρίως η κυβερνητική εμπειρία του και το δείγμα γραφής για την αποτελεσματικότητά του σε κάθε υπουργείο όπου έχει θητεύσει κρίθηκαν από τον Πρωθυπουργό ως τα εχέγγυα που αναζητούσε. Ρόλο ασφαλώς έχει παίξει και η κεντρική θέση που είχε ο Φλωρίδης στην εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠαΣοΚ.