Το συγκεκριμένο περιστατικό, που όμοιά του έχουν ξανασυμβεί τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν προκειμένου να αναχαιτίσουν ένα IL-20 COOT A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και δύο SU-27 Flanker, σύμφωνα με τη Βρετανική Αεροπορία (RAF), καθώς αυτά πετούσαν πολύ κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.

Τα Tycoons της RAF που αναχαίτισαν τα ρωσικά αεριωθούμενα ήταν από την 140 Expeditionary Air Wing, η οποία έχει αναπτυχθεί επί του παρόντος στη χώρα και εκτελεί την αποστολή Baltic Air Policing του ΝΑΤΟ (πρόκειται για μέρος της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης του ΝΑΤΟ για φέτος).

«Τα Typhoon της RAF από την 140 EAW στην Εσθονία απογειώθηκαν σήμερα το απόγευμα για να αναχαιτίσουν ένα IL-20 COOT A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και 2x Su-27 FLANKER B που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ», ανέφερε σε ανάρτησή της η βρετανική πολεμική αεροπορία στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η Εσθονία που συνορεύει με τη Ρωσία είναι ένα από τα 31 μέλη του ΝΑΤΟ και πρόκειται για τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας.