Προς πώληση έναντι του αστρονομικού ποσού των 39,5 εκατομμυρίων λιρών βγαίνει η πρώην κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο με έξι κρεβατοκάμαρες κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε μια περιοχή που αποκαλείται και «Κόκκινη Πλατεία» καθώς εκεί μένουν πλούσιοι Ρώσοι ολιγάρχες μεταξύ των οποίων και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

«Με τη εκπληκτική βασιλική της ιστορία, αυτό το υπέροχο αρχοντικό δίνει σε κάποιον την ευκαιρία να αποκτήσει από τα πραγματικά αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα της πλατείας Ίτον», λέει στη βρετανική Daily Mail, ο Γκάρι Χέρσαμ, διευθυντής της Beauchamp Estates, που έχει αναλάβει την πώληση του πολυτελούς ακινήτου.

Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται το μαρμάρινο δάπεδο και η κολώνα κορινθιακού ρυθμού στην αίθουσα υποδοχής, που δίνει στην κάθε άφιξη μια ξεχωριστή αίγλη.

Όλες οι βασικές αίθουσες του έχουν ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα, ενώ τα δωμάτια του διαθέτουν μαρμάρινα τζάκια και παρκέ δάπεδο κατά παραγγελία.

Η βασική κρεβατοκάμαρα καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο στο δεύτερο επίπεδο της πολυτελούς κατοικίας, ενώ στο κάτω ισόγειο υπάρχει ένα ακόμα δωμάτιο για τους επισκέπτες, μια κουζίνα και ένα γυμναστήριο.

Tο ακίνητο ήταν αρχικά η κατοικία της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα το 1947, έγινε το σπίτι της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας και της Δανίας, και του συζύγου της Ταγματάρχη του βρετανικού στρατού και παίκτη του ράγκμπι, Ρίτσαρντ Μπράντραμ.

Σπουδαγμένη στο οικοτροφείο Broadstairs, η πρίγκιπισσα Αικατερίνη είχε γεννηθεί στις 4 Μαίου του 1913 στην Αθήνα και ήταν το έκτο παιδί και η τρίτη κόρη του Κωνταντίνου Α’ της Ελλάδας και της Σοφίας της Πρωσίας, αδελφή τριών βασιλέων της Ελλάδας και μιας βασίλισσας της Ρουμανίας.

Η σχέση της με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ήταν πραγματικά στενή, αφού το 1934 ήταν μαζί με την πριγκίπισσα ακόμη τότε Ελισάβετ στο γάμο της πρώτης εξαδέλφης της Μαρίνας με τον Γεώργιο, Δούκα του Κεντ.

Ο γάμος έγινε στα Ανάκτορα των Αθηνών στις 21 Απριλίου 1947. Μετά τον γάμο, ο 2ος εξάδελφός της Γεώργιος ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, αδελφός του Γεωργίου, δούκα του Κεντ, της έδωσε τον τίτλο της Λαίδης, και η Αικατερίνη έλαβε τη βρετανική υπηκοότητα.

Η Αικατερίνη απεβίωσε στο Λονδίνο στις 2 Οκτωβρίου 2007 σε ηλικία 94 ετών. Εννιά μέρες μετά, η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο βασιλικό κοιμητήριο στο Τατόι στην Αθήνα.