Το BBC συνέστησε στο προσωπικό του να διαγράψει το TikTok από τα εταιρικά κινητά για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που η χρήση τους γίνεται για λόγους δημοσιογραφικούς ή μάρκετινγκ.


«Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση του TikTok σε εταιρική συσκευή του BBC, εκτός αν υπάρχει δικαιολογημένος επιχειρηματικός λόγος. Αν δεν χρειάζεστε την εφαρμογή για λόγους δουλειάς, το TikTok θα πρέπει να διαγραφεί» σημειώνεται στην οδηγία που εστάλη στο προσωπικό της δημόσιας βρετανικής ραδιοτηλεόρασης την Κυριακή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση της εφαρμογής, ιδιοκτησίας της κινεζικής εταιρείας ByteDance στα κυβερνητικά smartphones εν μέσω φόβων για πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

«Το BBC λαμβάνει την ασφάλεια των συστημάτων του, τα δεδομένα και τους ανθρώπους του εξαιρετικά σοβαρά» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού φορέα ενημέρωσης.

Tο BBC φέρεται να είναι ο πρώτος βρετανικός μιντιακός οργανισμός, και μόλις δεύτερος στον κόσμο μετά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δανίας, που εκδίδει οδηγία για το TikTok.

Μεταξύ των χωρών που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής στα κυβερνητικά κινητά, πλην του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Νέας Ζηλανδία, Βέλγιο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους εργαζομένους της.