Η κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα  μετράει σχεδόν 50 χρόνια. Μαζί με αυτή, καταργήθηκαν και οι τίτλοι που φέρουν οι γαλαζοαίματοι, όπως Βασιλιάς, Δούκας, Πρίγκιπας κ.α. Το πολίτευμα της χώρας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

Διαβάστε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Επιδεινώθηκε η υγεία του, απαισιόδοξοι οι γιατροί

Δεν έχουμε ελέω Θεού ηγέτες, που μεταβιβάζουν την εξουσία τους στις επόμενες γενιές.

Το γεγονός αυτό αν και αποτελεί κοινή παραδοχή, εν έτει 2022 υπήρξαν, όχι ένα αλλά δύο περιστατικά «επαναφοράς» τέτοιων τίτλων για τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. 

Το ΒBC ανέστησε τη βασιλεία στην Ελλάδα

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον ενώ, όπως είναι φυσικό, βρέθηκε στην καρδιά του προγράμματος του BBC.

Η βρετανική τηλεόραση ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη διαδοχή, το πρωτόκολλο, την τελετή, την κηδεία κ.ο.κ από τη στιγμή του θανάτου της. Σε αυτό το πλαίσιο, το BBC κάλεσε και τον Παύλο Γλίξμπουργκ για να μιλήσει για εκλιπούσα. Ωστόσο, το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αποφάσισε να του δώσει τον τίτλο του πρίγκιπα, διαδόχου του θρόνου, της Ελλάδας, αποκαλώντας τον Παύλο «Crown Prince of Greece».

Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του κόσμου, με τη φωτογραφία από την εν λόγω συνέντευξη να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες του Twitter να αποδοκιμάζουν το γεγονός.

Η «ανακήρυξη» του Παύλου σε πρίγκιπα μπορεί να οφείλεται σε γκάφα μπορεί και στον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό από τη διαρκή ενασχόληση γύρω από το βρετανικό στέμμα. Σε κάθε περίπτωση μετά το BBC και άλλα βρετανικά μέσα επιμένουν να αλλάζουν το πολίτευμα της Ελλάδας.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις των χρηστών στο Twitter:

Προσφώνησαν τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ «Πρίγκιπα» στην ΕΡΤ

Πριν από το περιστατικό στο BBC, προηγήθηκε ένα άλλο από εκπομπή της ΕΡΤ που εξόργισε τους χρήστες των Social Media. 

Ο γιος του Γλύξμπουργκ, Νικόλαος, ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ μαζί με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο.

Το γεγονός που προκάλεσε  τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου ήταν η προσφώνηση του Νικολάου ως «Πρίγκιπα» από τη δημοσιογράφο, όχι μία αλλά δύο φορές,  χωρίς να διορθώσει κανένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν καυστικά το γεγονός.

Δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις: