Για τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την Καλιφόρνια φαίνεται να οδεύει ο ακροδεξιός πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος σύμφωνα με τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης φέρεται να προορίζεται για να αναλάβει διευθυντική θέση στη Silicon Valley όπου εδρεύουν μεγάλες εταιρείες που σχετίζονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Kronen Zeitung», ο παραιτηθείς καγκελάριος φέρεται να έχει ήδη υπογράψει σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα και σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής και του διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης: Σεμπάστιαν Κουρτς – Η πορεία και η νέα πτώση του «παιδιού – θαύματος» της αυστριακής πολιτικής

Διαβάστε επίσης: Αυστριακά ΜΜΕ – Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποσύρεται από την πολιτική ζωή

Ο Κούρτς απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και  περιορίστηκε να στειλει μέσω twitter τις χριστουγεννιάτικες ευχές του, στα αγγλικά: «Καλά Χριστούγεννα, χαλαρές διακοπές και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους σας!», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουρτς παραιτήθηκε από τη θέση του καγκελάριου τον περασμένο Οκτώβριο μετά από καταγγελίες για διαφθορά. Ο ίδιος και ορισμένοι από τους στενότερους συνεργάτες του, καταγγέλθηκε ότι χρησιμοποίησαν στο παρελθόν δημόσιο χρήμα για να «στήνουν» δημοσκοπήσεις που θα φιλοτεχνούσαν το προφίλ του Σεμπάστιαν Κουρτς και θα του άνοιγαν το δρόμο προς την αυστριακή καγκελαρία.

Ο Κουρτς ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, παραιτήθηκε από καγκελάριος τον Οκτώβριο αλλά μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου παρέμεινε επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού κόμματος ÖVP και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, μέχρι που ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα την παραίτησή του από όλα τα δημόσια αξιώματα που κατείχε.