Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας η πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης.

Τι αλλάζει φέτος

Εξαίρεση αποτελεί ότι από φέτος θα επιδοτούνται για αγορές πέλετ και ξύλων, οι κάτοικοι οικισμών με έως και 3.500 κατοίκους και όχι 2.500 όπως ήταν μέχρι και πέρυσι, ενώ δικαιούχοι επιδότησης θα είναι και όσοι θερμαίνονται με σύστημα τηλεθέρμανσης, όπως είναι οι κάτοικοι σε περιοχές σε Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα κ.α.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος για το πετρέλαιο θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ λίγο αργότερα θα είναι, όπως και πέρυσι, η διορία για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Προθεσμίες

  • Υποβολή αίτησης μέχρι τις 15.12.2021
  • Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022
  • Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022.

Βήμα – Βήμα (Εκδήλωση ενδιαφέροντος)

1. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

2. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

3. Επιλέγω είδος καυσίμου

4. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος

5. Επιλέγω οικισμό *

6. Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας

7. Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE