Κορωνοϊός – Πλήρης έγκριση στις ΗΠΑ για το εμβόλιο της Pfizer

Η ενθαρρυντική απόφαση της FDA ανοίγει το δρόμο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ίσως καθησυχάσει μερίδα των αντεμβολιαστών.

Πλήρη έγκριση έδωσε την Δευτέρα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, το οποίο χορηγείτο μέχρι σήμερα με προσωρινή άδεια κατεπείγουσας έγκρισης.

H πλήρης άδεια, η πρώτη που παραχωρείται για εμβόλιο Covid-19, αφορά τη χρήση του εμβολίου Comirnaty σε άτομα άνω των 16 ετών.

Μόνο στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 204 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά από τη γερμανική BioNTech, από την προσωρινή έγκρισή του τον Δεκέμβριο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, αναφέρει το Reuters, δήλωσαν πως ελπίζουν ότι η πλήρης έγκριση του σκευάσματος θα καθησυχάσει τις ανησυχίες ορισμένων αντεμβολιαστών.

«Παρ’ όλο που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι, για κάποιους, η έγκριση της FDA θα προσφέρει περισσότερη σιγουριά» δήλωσε η Τζάνετ Γούντκοκ, επίτροπος της υπηρεσίας.

Η έγκριση αναμένεται επίσης να ανοίξει το δρόμο για υποχρεωτικούς εμβολασμούς συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk