Δημοσία δαπάνη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη, Βασίλειου Φιλώρα, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη μάχη με τις φλόγες με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο Βασίλειος Φιλώρας έχασε τη ζωή του επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως αναφέρουν οι υπουργοί, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του.

«Η μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου και της εξαιρετικής του προσφοράς θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές» προσθέτουν.

Σημειώνεται πως η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, στις 14:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Άνω Λιόσια.

Το «αντίο» της ομάδας UpStories

O 38χρονος Βασίλης είχε κατάστημα στην Αθήνα με εξειδίκευση στα drones και ήταν γνωστός στον χώρο για τις γνώσεις του και τον ευγενικό του χαρακτήρα αλλά και την θέληση του να βοηθάει όσους ασχολούνταν με τα drones και όχι μόνο.

Έφτιαχνε drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία. Ήταν συνεργάτης της ΕΡΤ και χορηγός στην εκπομπή AutoMoto.

Οι δικοί του άνθρωποι, οι φίλοι του, τον αποχαιρετούν με μια πτήση drone που τόσο αγαπούσε.