Η Μπρίτανι Κομίσο είναι μία από τις 11 γυναίκες που αναφέρονται στην έκθεση από τη γενική εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, σύμφωνα με την οποία ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά.

Μέχρι σήμερα, η Κομίσο είχε παραμείνει ανώνυμη και αναφερόταν στην ανεξάρτητη έρευνα μόνο ως «Εκτελεστική βοηθός #1″. Σύμφωνα με την έκθεση της γενικής εισαγγελέως, η Κομίσο ισχυρίστηκε ότι το 2019 και το 2020 ο κυβερνήτης «ήρθε σε στενή επαφή μαζί της» σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού όταν «έφτασε κάτω από τη μπλούζα της και της έπιασε το στήθος».

Κατά τη διάρκεια ενός άλλου περιστατικού, ενώ η εκτελεστική βοηθός τράβηξε μια selfie, είπε ότι ο Κουόμο «έβαλε το χέρι του και της θώπευσε τα οπίσθια».

«Αυτό που μου έκανε ήταν έγκλημα» δήλωσε η Μπρίτανι Κομίσο στο CBS This Morning και στην Times Union. «Παραβίασε το νόμο» είπε, σπάζοντας τη σιωπή της.

Συγκλονιστική περιγραφή

Η Κομίσο, περιγράφοντας μια εκ των συναντήσεων με τον κυβερνήτη, είπε πως ξεκίνησε με «αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο».

Έπειτα, όπως ισχυρίστηκε, όταν πήγε να την φιλήσει στο μάγουλο, ο Κουόμο γύρισε γρήγορα το κεφάλι του και την φίλησε στα χείλη. Η Κομίσο είπε ότι δεν μίλησε εκείνη τη στιγμή γιατί ήταν σίγουρη ότι δεν θα την πίστευαν.

«Δεν είπα τίποτα όλο αυτό το διάστημα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Υπάρχουν στρατιώτες που βρίσκονται έξω από το αρχοντικό και οι άνθρωποι της ασφάλειας. Αυτοί που είναι εκεί, δεν είναι εκεί για να με προστατέψουν. Είναι εκεί για να προστατεύσουν αυτόν» είπε. «Ένιωσα πως αν επιχειρούσα να κάνω κάτι για να τον προσβάλω μέσα στο σπίτι του, δεν θα ήταν αυτός που θα είχε προβλήματα ή θα απολυόταν. Θα ήμουν εγώ. Και ένιωσα επίσης πως ότι και να έλεγα δεν θα με πίστευε κανείς».

Η Κομίσο είναι η πρώτη από όσες κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον Κουόμο που κατήγγειλε τον κυβερνήτη ότι τη θώπευσε στην επίσημη κατοικία του (Executive Mansion) στο Όλμπανι και η οποία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του στο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Όλμπανι. Το Σάββατο, ο σερίφης της κομητείας του Όλμπανι είπε ότι το γραφείο του θα ξεκινήσει ποινική έρευνα.