Στην τελική ευθεία

Κορωνοϊός: Μήνυμα ελπίδας από τους λοιμωξιολόγους για την πορεία της πανδημίας

First day of closed restaurants and bars to the public in order to prevent the spread of the coronavirus (COVID-19), in Athens, Greece, November 3, 2020. / Πρώτη μέρα εφαρμογής μέτρου του κλείσιματος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στo πλαίσιo των νέων μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορωναϊού (COVID-19), Αθήνα, 3 Νοεμβρίου, 2020.

Συνήθως δίνουν οδηγίες και προτείνουν μέτρα πολλές φορές δυσάρεστα. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι που φορώντας τη λευκή ποδιά, κρατούν στις εντατικές και τις κλίνες Covid, το χέρι των δικών μας ανθρώπων μιας και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα τους

Εδώ και ένα χρόνο οι λοιμωξιολόγοι χειρίζονται την υγειονομική κρίση στη χώρα μας αναλύουν δεδομένα και αποφασίζουν για την επιβολή ή την άρση των περιοριστικών μέτρων με στόχο βέβαια την ασφάλειά μας, και μας ενημερώνουν μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Συνήθως δίνουν οδηγίες και προτείνουν μέτρα πολλές φορές δυσάρεστα. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι που φορώντας τη λευκή ποδιά, κρατούν στις εντατικές και τις κλίνες Covid, το χέρι των δικών μας ανθρώπων μιας και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα τους.

Γιατροί, νοσηλευτές, λοιμωξιολόγοι, δίνουν από το δικό τους μετερίζι την άνιση μάχη με τον ιό και βλέπουν σταδιακά τα κρούσματα να μειώνονται και τους πολίτες να δίνουν μήνυμα ελπίδας αποδεχόμενοι τον εμβολιασμό τους.

Οι στιγμές των εορτών τονίζουν ακόμη περισσότερο το εμείς από το εγώ. Οι ομάδες που ξενυχτούν την ιερή αυτή νύχτα στο πλάι βαριά νοσούντων ασθενών γίνονται ακόμα πιο ισχυρές… πιο ενωμένες στην κοινή προσπάθεια.

Μέρα με τη μέρα με τις κατάλληλες κινήσεις ο ιός χάνει τη μάχη από την επιστήμη.

Ευχή όλων το επόμενο Πάσχα ο ιός να έχει νικηθεί και όλοι μας να έχουμε πάρει τις ζωές μας πίσω.

Δείτε το ρεπορτάζ MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk