Η δικαίωση για τη γυναίκα με τη γυρισμένη πλάτη και την αδελφή της, που μια μέρα του 2011 βρέθηκαν στο έλεος της βαρβαρότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, φάνταζε άπιαστο όνειρο.

Πίστευαν ότι ο άγριος και αναίτιος ξυλοδαρμός τους, θα περνούσε στα ψιλά.

Η 62χρονη γυναίκα από την Αλβανία, εξομολογείται στο MEGA τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε με την αδερφή της, πριν από εννέα χρόνια στο Μεταξουργείο. Εντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής, τις ξυλοφόρτωσαν, απλά επειδή έτυχε να περνούν από μπροστά στους.

Με υπόδειξη του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Δράμα, οι ναζιστές αρχίζουν να χτυπούν τις γυναίκες με σιδηρογροθιές, κοντάρια, μπουνιές και κλωτσιές, ενώ παράλληλα τις καθύβριζαν για την καταγωγή τους.

Ανήμπορες να αντιδράσουν οι δυο γυναίκες, δέχονταν την άνανδρη επίθεση μέχρι που τα μέλη της Χρυσής Αυγής  έφυγαν κλέβοντάς τους τις τσάντες και αφήνοντάς τες αιμόφυρτες. Περαστικοί έτρεξαν να τις βοηθήσουν, ενώ ένας βενζινοπώλης κάλεσε την αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε αμέσως 5 άτομα, ανάμεσα τους και 2 ανήλικους, ενώ οι υπόλοιποι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν.

Ο Παναγιώτης Μπαντέμης και ο Γιώργος Φουρνάρος κεντρικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία τον Ιούνιο του 2015.

Συνολικά 153 άτομα κλήθηκαν και κατέθεσαν για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, συμβάλλοντας στην καταδικαστική απόφαση. Δύο από αυτές, η Δήμητρα Ζώρζου και η Παρασκευή Καραγιαννίδου, που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια των Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα το 2013.

Η μαρτυρία της Δήμητρας Ζώρζου για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: «Βλέπουμε τον Ρουπακιά να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει. Πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά. Είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό γύρω του…».

Πάρα τις απειλές που δέχονταν για να μην καταθέσουν, αψήφησαν τον φόβο, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και υπέδειξαν τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, κοιτώντας τους στα μάτια.

Η μαρτύρια της Παρασκευής Καραγιαννίδου για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα:

«Ο Ρουπακιάς έπιασε τον Φύσσα με το αριστερό του χέρι. Είδα κάποιες κινήσεις που έκανε με το δεξί χέρι, εκείνος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Μετά από λίγο είδα που τον άφησε και πήγε προς το αυτοκίνητο. Τότε ήρθαν δύο αστυνομικοί. Ακούω τότε τον Φύσσα να φωνάζει: «Οχι εμένα, αυτόν πιάστε… με μαχαίρωσε στην καρδιά”. Ο αστυνομικός έβγαλε έξω τον Ρουπακιά και βγήκε και κάποιος από τη θέση του συνοδηγού».

Οι δύο φοιτήτριες αναγνώρισαν ως συνοδηγό των Γιάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος ακόμα και μέσα στην δικαστική αίθουσα προσπάθησε να τις τραμπουκίσει.

Στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης εκθείασε τις δυο γυναίκες που αψήφησαν τις απειλές και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για να πουν την αλήθεια.