Mr. Bitcoin: Σε κλινική μετά 89 ημέρες απεργίας πείνας

Η μεταφορά του έγινε καθώς ο οργανισμός του έχει εξαντληθεί

Σε εξειδικευμένη κλινική μεταφέρθηκε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνιικ, γνωστός ως «Mr Bitcoin», ο οποίος διανύει την 89η ημέρα απεργίας πείνας. Η μεταφορά του έγινε καθώς ο οργανισμός του έχει εξαντληθεί και δεν μπορούσε να σταματήσει την απεργία πείνας στη φυλακή όπου κρατούνταν λόγω έλλειψης ειδικευμένης ιατρικής φροντίδας.

Όπως αναφέρει το Sputnik ο συνήγορός του Τιμοφέι Μουσάτοφ είπε πως «μεταφέρθηκε σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο, όπου υπάρχουν οι κατάλληλλοι γιατροί. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες αλλά και την κατάσταση του Αλεξάντερ σήμερα».

Ο Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες τον κατηγορούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 4-9 δισ. δολαρίων μέσω των κρυπτονομισμάτων. Ρωσία και Γαλλία έχουν, επίσης, ζητήσει την έκδοσή του, υποβάλλοντας επίσημα αιτήματα προς τις ελληνικές αρχές.

Ο «Mr Bitcoin» ξεκίνησε απεργία πείνας στις 26 Νοεμβρίου του 2018, αντιδρώντας στην έκδοσή του στις ΗΠΑ. Στις 19 Δεκεμβρίου, μάλιστα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την εκτέλεση και του εντάλματος έκδοσης των γαλλικών αρχών, με τον Βίνικ να συνεχίζει την απεργία πείνας «έως ότου εκδοθεί στη Ρωσία».

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως πρόκειται για μια υπόθεση που εκθέτει την ελληνική δικαιοσύνη και το ελληνικό κράτος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.