Ποινές που ξεκινούν από τα πέντε έτη και φθάνουν τα 20 έτη κάθειρξης, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 21 κατηγορούμενους – μη πολιτικά πρόσωπα, κρίνοντας τους ενόχους στην υπόθεση με τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων. Αίσθηση προκαλεί ότι στους 20 εξ αυτών, ακόμη και στην περίπτωση της μεγαλύτερης ποινής – στον Σωτήρη Εμμανουήλ, των 20 ετών -, το δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση, αφήνοντάς τους ελεύθερους. 

Στον Εμμανουήλ, μάλιστα, πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιβλήθηκε εγγύηση «μαμούθ» 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος. Παράλληλα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

 Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών. Ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ κρίθηκε ότι υποχρεούται σε χρηματική εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ.

 Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ο μόνος στον οποίο δε χορηγήθηκε ανασταλτικό στην έφεση, είναι ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, που εκζητείται, μετά την απόδρασή του, σπάζοντας το «βραχιολάκι». Η ποινή φυλάκισης των 5 ετών που του επιβλήθηκε, ωστόσο, είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.