Στους διορισμούς εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
«Πρέπει να είναι ένα σύστημα διορισμού που να κρατά την ισορροπία ανάμεσα στην προϋπηρεσία και τα επιστημονικά κριτήρια» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ News 24/7, ο υπουργός Παιδείας με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
«Πολλοί έχουν κάνει μεταπτυχιακά, έχουν πάρει διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, αυτά δεν μπορούμε να μην τα συνυπολογίσουμε. Εμείς θέλουμε να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών αλλά να μην αγνοήσουμε τα επιστημονικά κριτήρια. Μέχρι τελευταία στιγμή θα δεχόμαστε προτάσεις» πρoσέθεσε.
Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ακόμη ότι θα διοριστούν φέτος όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις του 2008, άφησε ωστόσο αιχμές για τον διαγωνισμό:
«Είναι αδιάβλητο αλλά είναι και αξιόπιστο; Εμείς δεν θέλουμε εκπαιδευτικούς που να ξέρουν καλά την τεχνική ενός διαγωνισμού αλλά να έχουν ένα πιο σύνθετο προφίλ» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τις σχέσεις με την Εκκλησία ανέφερε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας».
Ως προς τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ-ΑΕΙ τόνισε πως το υπουργείο έχει την «απόλυτη στήριξη» των πρυτανικών αρχών και ως εκ τούτου «οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα ΤΕΙ και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στον κύκλο σπουδών των ΑΕΙ».
Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε περίπτωση που ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
«Ο πρωθυπουργός έδειξε δογματική προσήλωση στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες δηλώνοντας ότι, αν οι ΑΝΕΛ άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και, αν δεν την πάρει, θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών εν ευθέτω χρόνο» τόνισε χαρακτηριστικά.