• Αναζήτηση
 • Τράπεζα Πειραιώς: Σε συμφωνία για πώληση καταναλωτικών οφειλών €2,24 δισ.

  Σε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση δανείων από τη λιανική τραπεζική συνολικής πιστωτικής απαίτησης 2,24 δισ. εκατ. ευρώ ή 385 εκατ. ευρώ μεικτής λογιστικής αξίας ήλθε η Τράπεζα Πειραιώς με την APS Investments S.a.r.l. («APS»).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση δανείων από τη λιανική τραπεζική συνολικής πιστωτικής απαίτησης 2,24 δισ. εκατ. ευρώ ή 385 εκατ. ευρώ μεικτής λογιστικής αξίας ήλθε η Τράπεζα Πειραιώς με την APS Investments S.a.r.l. («APS»).

  Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 5% επί του 1,0 δισ. ευρώ ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από καταγγελμένα μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια και οφειλές πιστωτικών .

  Η επίπτωση της Συναλλαγής στον εποπτικό δείκτη κεφαλαίων CET-1 της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 30 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας.

  Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του Χαρτοφυλακίου, ούτε θα διακρατήσει κινδύνους και οφέλη που συνδέονται με αυτό.

  Σε γραπτή του δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου ανέφερε πως πρόκειται για «τη δεύτερη συμφωνία πώλησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς για το 2018, λίγο μετά τη συμφωνία για την πώληση εξασφαλισμένου επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου πριν από ένα μήνα».

  Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προσπάθειά μας για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχει εντατικοποιηθεί και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι και οι δυο πρόσφατες συμφωνίες έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα και στα εποπτικά κεφάλαιά μας».

  Από την πλευρά του, Martin Manchon, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της APS, έκανε λόγο για «άλλο ένα έργο-ορόσημο στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι η δέκατη πέμπτη αγορά που καλύπτουμε και είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας σε χρόνο, τεχνογνωσία και πόρους σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες αγορές μας».

  Η Ernst & Young λειτουργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή. Η White & Case ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Koutalidis Law Firm ως ελληνικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή.

  Η APS υποστηρίχθηκε στη Συναλλαγή από τους ακόλουθους συμβούλους: Dentons Europe LLP, Machas & Partners Law Firm, Sioufas & Associates Law Firm και Cepal Hellas Financial Services S.A.

  Το κλείσιμο της Συναλλαγής υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων εποπτικών και λοιπών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς και της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  Ποια είναι η ΑPS

  Η APS είναι ένας από του κύριους διαχειριστές και συμβούλους προβληματικών δανείων και επενδύσεων χρέους στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με έδρα την Πράγα και περισσότερους από 800 εργαζομένους σε 14 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Βοσνία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβακία.

  Ιδρύθηκε το 2004 και έχει αποκτήσει 81 χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων τα τελευταία 14 χρόνια με ονομαστική αξία μεγαλύτερη των 5,8 δισ. ευρώ και έχει απαιτήσεις υπό διαχείριση πάνω από 7,5 δισ. ευρώ.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk