• Αναζήτηση
 • Ιρλανδία: Δημοψήφισμα το 2018 για το απόλυτο «ναι» στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

  Δημοψήφισμα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιρλανδία το 2018, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να νομιμοποιηθούν «σε όλο σχεδόν το φάσμα των περιπτώσεων».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δημοψήφισμα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιρλανδία το 2018, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

  Οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να νομιμοποιηθούν «σε όλο σχεδόν το φάσμα των περιπτώσεων».

  Ο ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα επί της όγδοης τροπολογίας για τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών θα διεξαχθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.

  Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε τον περασμένο Ιούλιο την χώρα να αναιρέσει τις απαγορεύσεις κατά των αμβλώσεων.

  Χιλιάδες Ιρλανδές γυναίκες κάθε χρόνο που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση χρειάζεται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαδικασία, και να πληρώσουν σχεδόν 4.000 λίρες για τα εισιτήρια, τη διαμονή τους και τα ιατρικά έξοδα.

  Επιπλέον οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνια, εάν πάρουν φάρμακα άμβλωσης, τα οποία μπορούν να παραγγείλουν από το διαδίκτυο.

  .

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk