Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, την Αμυγδαλέζα και τον Νίκο Φίλη. {{{ audio1 }}}

Για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία

«Έγινε αυτή η συνάντηση στον ΟΗΕ. Δεν πρέπει και η Ελλάδα να πάει προετοιμασμένη με στόχους; Πως αυτοί οι άνθρωποι στοιχειωδώς θα ενσωματωθούν. Να μην πάμε πάλι στην λογική δώστε μας λεφτά.. Πρώτη προτεραιότητα: όλα τα παιδιά των προσφύγων θα είναι σε τάξη. Το να έχεις χιλιάδες παιδιά τα οποία κινούνται σε λασπόνερα, τα οποία δεν εντάσσονται στο σχολείο, τα οποία φυτοζωούν και μαθαίνουν να μισούν τη χώρα στην οποία ζουν, σημαίνει ότι ετοιμάζεις τα γκέτο, που θα γυρίσουν εναντίον σου. Η ενσωμάτωση λοιπόν των παιδιών θα έλεγα (ότι είναι) νούμερο 1 θέμα. Το σχολείο είναι το πλέον αναγκαίο, αλλά βέβαια και με όρους ευρωπαϊκών δεδομένων».

Για την Αμυγδαλέζα

«Δείτε και με την Αμυγδαλέζα, χάσαμε 3 χρόνια, κάνανε αυτά που κάνανε στην Αμυγδαλέζα, θα θυμάστε βέβαια, έτσι; Δεν έχουμε πια, τόσο κοντινή μνήμη… «Στρατόπεδο συγκέντρωσης», φωτιές, μεγάλα λόγια, Τον Χρυσοχοϊδη να τον σταυρώσουμε…»

Σχ. Δημ.: «Ο Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη όμως..»

«Και αυτό κάτι είναι πάντως, γιατί από όλη τη κυβέρνηση ο μόνος που έχει ζητήσει, αυτός είναι…»

Για τον κ. Φίλη

«Ο κ. Φίλης είναι ένας πάρα πολύ ευφυής πολιτικός, ο οποίος διαχειρίζεται το Υπουργείο της Παιδείας, μόνον στη λογική του να περιχαρακώσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Ξηλώνουν ό,τι υπήρχε, σε μία λογική να ξηλώσουμε το προηγούμενο, να συγκρουστούμε με το προηγούμενο, χωρίς να έχουν να προτείνουν τίποτα. Δεν έχει κατατεθεί σχέδιο για την παιδεία. Η αριστερή άποψη που νομίζω ότι εκφράζει ο κ. Φίλης, έχει σταματήσει στην δεκαετία του 60’. Γιατί ασχολείται με το περιεχόμενο των σπουδών ο Υπουργός. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μόνο με Ιστορία και Θρησκευτικά ασχολείται; (Για να) δημιουργήσουμε συγκρούσεις, να δημιουργήσουμε διαχωριστικές γραμμές».