Στάινμαγερ: Οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν «ξεπερνούν κάθε μέτρο»

Οι μαζικές εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Ερντογάν «ξεπερνούν κάθε μέτρο» δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε» όταν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα. Η χώρα οδεύει προς σοβαρή εσωτερική κρίση, υπογραμμίζει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ καταγγέλλει τις εκκαθαρίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κρίνοντας ότι «ξεπερνούν κάθε μέτρο» και μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σωπαίνουμε».

«Το πραξικόπημα ευτυχώς απέτυχε. Τώρα, οι αντιδράσεις ξεπερνούν κάθε μέτρο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, σύμφωνα με την προδημοσίευση αποσπασμάτων συνέντευξής του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten.

«Όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε» επέμεινε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Μοιάζει σαν σχεδόν -κι ενώ η Τουρκία απέφυγε να χαθεί στην άβυσσο- η χώρα να οδεύει προς μια σοβαρή εσωτερική κρίση» προσέθεσε ο Στάινμαγερ, ο οποίος επίσης υπογραμμίζει ότι ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk