Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν συμπαραστάτες στη Γαλλία και θα συνεχίσουν να μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

«Δεν θα αποθαρρυνθούμε. Δεν θα καμφθούμε» δήλωσε ο Ομπάμα και προέτρεψε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της θρησκευτικής ελευθερίας και του πλουραλισμού, λέγοντας ότι οποιαδήποτε ιδέα για μέτρα εναντίον μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είναι «απεχθής».

Με εντολή του Μπαρόκ Ομπάμα, οι σημαίες στο Λευκό Οίκο και άλλα κυβερνητικά κτίρια των ΗΠΑ κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του και να προσφέρει στη Γαλλία τη «μέγιστη δυνατή στήριξη» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Γαλλία είναι, εν τέλει, ο παλαιότερος σύμμαχος μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας πρόσθεσε πως ο Ομπάμα πρόσφερε στην Γαλλία συνεργασία σε θέματα ασφάλειας και πως αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών και των αστυνομικών αρχών των ΗΠΑ βρίσκονται σε επικοινωνία με Γάλλους ομολόγους τους.