Η Ουάσινγκτον περιμένει «συντεταγμένο διαζύγιο» Βρετανίας-ΕΕ

Η Ουάσινγκτον εκφράζει, διά του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τη «βεβαιότητα» ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα μετά το Brexit, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα πως η έξοδος της Βρετανίας «εγείρει πολλά ερωτήματα» για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η ειδική σχέση ΗΠΑ και Βρετανίας θα αντέξει, υπογραμμίζει ο Ομπάμα.

Η Ουάσινγκτον εκφράζει, διά του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τη «βεβαιότητα» ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα μετά το Brexit, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα πως η έξοδος της Βρετανίας «εγείρει πολλά ερωτήματα» για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η ειδική σχέση ΗΠΑ και Βρετανίας θα αντέξει, υπογραμμίζει ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στους Financial Times που δημοσιεύεται την Παρασκευή ενώ ο αμερικανός πρόεδρος προσέρχεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Για το ΝΑΤΟ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από «τα πιο ικανά μέλη του ΝΑΤΟ σε αμυντικό επίπεδο» ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk