Σεισμός 6,2 βαθμών ανοικτά των ακτών του Ισημερινού ταρακούνησε ξανά τη χώρα, που ακόμη παλεύει με την καταστροφή του Σαββατοκύριακου. Οι νεκροί από τον πρώτο σεισμό έχουν φθάσει τους 525 και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη υψηλότερος.

Ο αριθμός των ανθρώπων η τύχη των οποίων αγνοείται κυμαίνεται από 231 έως 1.700 βάσει συγκεχυμένων στοιχείων που προέρχονται από αξιωματούχους του Ισημερινού, όπως επισημαίνει το BBC.

Περισσότεροι από 4.600 είναι οι τραυματίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Ο νέος σεισμός την Τετάρτη (ξημερώματα, τοπική ώρα) είχε επίκεντρο 25 χλμ. από τις ακτές του Ισημερινού

Σύμφωνα με το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι για τον Ειρηνικό το επίκεντρο ήταν 70 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδα, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Reuters πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Κίτο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Ισημερινού ανέφερε πως τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 3:33 τοπική ώρα (11:33 ώρα Ελλάδας) ακολούθησε σειρά μετασεισμικών δονήσεων. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.