«Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι πληροφορίες είναι ακριβείς. Αισθάνομαι πως όλα ετοιμάστηκαν όχι από δημοσιογράφους αλλά από δικηγόρους, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα στοιχεία. Και στην πραγματικότητα δεν κατηγορείται κανείς για κάτι, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προσπαθούν απλά να προκαλέσουν σύγχυση, λέγοντας ότι κάποιοι από τους φίλους μου εμπλέκονται σε επιχειρήσεις και αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια από αυτά τα χρήματα στους λογαριασμούς των υπεράκτιων εταιρειών καταλήγουν κάπως σε αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Κουνούσαν απλά τα δάχτυλά τους στον ουρανό, αλλά ενδέχεται να κατέληξαν να τα χώσουν κάπου όπου δεν το περίμεναν».
Αυτά δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με τα αποκαλούμενα «Έγγραφα του Πανάμα» σε μαραθώνια τηλεοπτική εμφάνιση του κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε ερωτήματα πολιτών. Αναφερόμενος στους υπεράκτιους λογαριασμούς του στενού του φίλου και μουσικού Σεργκέι Ρολντούγκιν, ο οποίος φέρεται να έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 100 εκ. δολαρίων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ότι τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν είναι ακριβή αλλά υπερασπίστηκε τον Ρολντούγκιν, δηλώνοντας ότι ξόδεψε όλη του την περιουσία αγοράζοντας πανάκριβα μουσικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου ενός τσέλου του 18ου αιώνα αξίας 12 εκ. δολαρίων. «Ο Σεργκέι Πάβλοβιτς (Ρολντούγκιν) ήδη δεν έχει τίποτα στην άκρη. Ξόδεψε περισσότερα χρήματα και από αυτά που είχε για να αγοράσει όλα αυτά τα όργανα, και ακόμα χρωστάει στα ιδρύματα μέσω των οποίων έγιναν οι πληρωμές», προσδιόρισε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει εκ νέου τη Δύση για τη διαρροή των περισσότερων από 11 εκ. εγγράφων, κάνοντας λόγο για εξύφανση συνωμοσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, παραβλέποντας, ωστόσο, το γεγονός ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούν πολλούς πολιτικούς από διαφορετικές χώρες.
Παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στην εμπλοκή του ονόματος του Ντμίτρι Πέσκοφ στα «Έγγραφα του Παναμά», εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής προεδρίας, η σύζυγος του οποίου φέρεται να είναι ιδιοκτήτρια μιας υπεράκτιας εταιρείας.