«Πήγαμε στην Υδρα για να βρούμε δουλειά, μετά διασκεδάσαμε και φύγαμε από το νησί χωρίς να εμπλακούμε σε καμία εγκληματική ενέργεια».

Σε αυτόν τον ισχυρισμό αναμένεται να προχωρήσουν οι επτά κατηγορούμενοι Γεωργιανοί για την ληστεία μετά φόνου του 67χρονου εστιάτορα της Υδρας Μανώλη Οικονόμου όπως τουλάχιστον ανέφερε στο «Βήμα» ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Γιώργος Ψαρρής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αλλοδαποί θα επικαλεστούν ορισμένες «μαρτυρίες» για αυτές τις «αναζητήσεις» τους στο νησί και θα αρνηθούν ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με την βραδινή ληστρική επίθεση στο σπίτι του εστιάτορα από όπου εκλάπησαν 47.000 ευρώ. Μάλιστα θα επικαλεσθούν ότι «δεν τους αναγνώρισε στην κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του άτυχου εστιάτορα στην οποία οι δράστες της ληστείας έριξαν υπνωτικό για να μην αντιδράσει».
Ωστόσο σύμφωνα με αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ επιβαρυντικά στοιχεία γι αυτούς είναι οι καταγραφές από τις κάμερες, τα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια αλλά και το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν ορισμένες αμυχές στο σώμα τους, πιθανόν από την πάλη που έγινε με τον εστιάτορα. Σημαντικό θεωρείται ακόμη ότι δεν είχαν δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους της ολιγόωρης παρουσίας τους στο νησί και της εσπευσμένης αποχώρησής τους το οποίο σε συνδυασμό με το ποινικό τους παρελθόν δημιουργεί, όπως λένε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, «σαφή δεδομένα για την εμπλοκή τους στην εγκληματική ενέργεια». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ίδια ομάδα κακοποιών να σχεδίαζε κι επιθέσεις στην Αίγινα και στον Πόρο όπου σχεδίαζαν να μεταβούν μετά την Υδρα. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εκτιμούν ότι επρόκειτο για οργανωμένη επιχείρηση ληστρικών επιθέσεων σε νησιά του Σαρωνικού με προηγούμενη κατόπτευση του χώρου και των σπιτιών στα οποία θα πραγματοποιούσαν ληστρική έφοδο. Εκτιμούν μάλιστα ότι το ζευγάρι των Γεωργιανών που έφυγε εσπευσμένα από την Υδρα, με θαλάσσιο ταξί και προορισμό την Βάρκιζα, μετά τον φόνο μεταφέροντας τα 47.000 ευρώ της λείας των ληστών, είχε επισκεφθεί την ταβέρνα του 67χρονου και πριν από μια εβδομάδα. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιοι ήσαν οι «πληροφοριοδότες» των Γεωργιανών για το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχαν στο σπίτι τους. Πλέον κύριο μέλημα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ είναι να προσδιορίσουν την ταυτότητα του άντρα και της γυναίκας από την Γεωργία που αναζητούνται και οι οποίοι θεωρούνται ηγετικά μέλη του κυκλώματος. Γι αυτόν τον λόγο εξετάζονται οι κλήσεις των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων και άλλα σχετικά στοιχεία.