Ρωσία σε ΕΕ: Οι κυρώσεις δεν οδηγούν πουθενά

Αντιδρώντας στην απόφαση των «28» να παραταθεί η ισχύς των κυρώσεων σε βάρος της, η Ρωσία καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση «αναλογιστεί την πολιτική της σύγκρουσης που δεν οδηγεί πουθενά». Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποκτήσει στρατιωτική υπεροχή» και προανήγγειλε πως θα ενισχύσει τις δυνάμεις του σε «στρατηγικής σημασίας περιοχές».

Αντιδρώντας στην απόφαση των «28» να παραταθεί η ισχύς των κυρώσεων σε βάρος της, η Ρωσία καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση «αναλογιστεί την πολιτική της σύγκρουσης που δεν οδηγεί πουθενά».

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποκτήσει στρατιωτική υπεροχή» και προανήγγειλε πως θα ενισχύσει τις δυνάμεις του σε «στρατηγικής σημασίας περιοχές».

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «είναι καιρός επιτέλους να σκεφτεί ξανά η Ευρωπαϊκή Ενωση την πολιτική της σύγκρουσης υπό μορφήν κυρώσεων».

Η πολιτική αυτή, συνέχισε, «δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει ως αποτέλεσμα παρά να πλήττει τους λαούς και τις οικονομίες των χωρών μας».

Την Παρασκευή, ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε πως «ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος, να αποτραπεί η εξασφάλιση στρατιωτικής υπεροχής άλλων έναντι της Ρωσίας, θα τηρηθεί άνευ όρων».

Η Μόσχα θα ενισχύσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε στρατηγικής σημασίας περιοχές γύρω από τη χώρα, «απαντώντας στην πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση που περιβάλλει τη Ρωσία», ανέφερε ο Σόιγκου όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Με αυτόν τον στόχο, σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε τα στρατεύματά μας σε στρατηγικές περιοχές», πρόσθεσε.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk