Ρήγας: Η ηγεσία του ΠαΣοΚ δεν θα προχωρήσει σε διαγραφές

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για την τρόικα, τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Ρήγας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την τρόικα, τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου.{{{ audio1 }}}

Για τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι

«Δεν είχαμε ενημέρωση για το τι επέβαλε αυτή τη συνάντηση στο Παρίσι. Εάν, βεβαίως, είναι να αρθούν κάποια ενδιάμεσα εμπόδια μέχρι να έρθει η τρόικα, το βλέπω θετικό. Είναι, όμως, μια εξέλιξη για την οποία μέχρι τώρα δεν έχω καταλάβει ποια σκοπιμότητα την επιβάλλει. Δεν έχω πληροφόρηση.

Πιστεύω ότι έτσι ή αλλιώς, αν οι δύο πλευρές παραμένουν ανυποχώρητες, η μία λύση είναι να υπάρξει ρήξη και η δεύτερη ότι τα επίπεδα της τρόικας που διαπραγματεύονται δεν αρκούν για να δώσουν μια λύση που θα ξεπερνά τις οδηγίες τους ή την τεχνοκρατική παράμετρο του θέματος.»

Για τη στάση Παπανδρέου

«Προφανώς δημιουργεί πρόβλημα. Δεν ξέρω τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος παραμένει μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως έχει την ευθύνη της περιφρούρησης της κυβερνητικής σταθερότητας και διασφάλισης της ομαλής πορείας της χώρας. Η ψήφιση των νομοσχεδίων και των μέτρων της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους βουλευτές. Κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει κάτι που δεν θεωρεί (σωστό). Από εκεί και πέρα, η στάση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση δεν είναι ουδέτερη. Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς τώρα είναι ότι και η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζονται ηρεμία και το Κίνημα επίσης, για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση. Όταν δημιουργείς προβλήματα που σε επαναφέρουν στην εσωστρέφεια, θα σας πω κάτι χαρακτηριστικό: Μιλήσαμε προηγουμένως για την ανάγκη των διαπραγματεύσεων και της χώρας, για να πατάει σταθερά στα πόδια της. Φαντάζεστε να μπούμε σε μια διαδικασία εσωστρέφειας, η οποία θα αρχίσει και θα έχει αντικείμενο την επίλυση ιστορικών διαφορών και γεγονότων και διαλεύκανσής τους, που έγιναν πριν από τρία χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ έχει την ανάγκη διεύρυνσης και υπέρβασης αυτών και όχι την εσωστρέφεια; Τη ρεβάνς που δεν πρέπει να πάρει κάποιος; Μέσα στις προθέσεις ορισμένων – και δεν εννοώ κατ’ ανάγκην τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου – βεβαίως υπάρχει και θέμα ρεβάνς. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, ο οποίος έχει εκλεγεί από τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Έχει κάνει συνέδριο, το οποίο έχει πάρει αποφάσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, όποιος θέλει να βάλει τέτοια ζητήματα, δεν έχει αυτογνωσία ούτε έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών. Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει και θα είναι ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατικής Παράταξης. Θα κάνουμε ό,τι έχουμε αποφασίσει, διότι αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στη χώρα και τη Δημοκρατική Παράταξη και δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από τις αποφάσεις αυτές.

Όσον αφορά στις διαγραφές, δεν ήταν ποτέ μέσα στις προθέσεις του (κ. Βενιζέλου). Αντίθετα, άλλοι, στο παρελθόν, έχουν προχωρήσει σε διαγραφές. Μέσα στις προθέσεις Βενιζέλου δεν είναι οι διαγραφές. Όποιος, βέβαια, αποφασίσει από μόνος του να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, με γεια του και χαρά του! Εμείς, δεν θα τον εμποδίσουμε να το κάνει. Η διάσπαση προφανώς δεν θα προέλθει από πλευράς της επίσημης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αν την επιδιώξουν κάποιοι, προφανώς θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαγραφές θα κάνει ούτε τη διάσπαση θα ευνοήσει.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk