Συμφωνία FARC-Κολομβίας για την απελευθέρωση απαχθέντα στρατηγού

Στους όρους για την απελευθέρωση του κολομβιανού στρατηγού και άλλων τεσσάρων απαχθέντων τις τελευταίες ημέρες συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των FARC και της κυβέρνησης της Μπογκοτά, μετά τη διαμεσολάβηση ξένων χωρών. Η απαγωγή είχε βάλει στον πάγο τις συνομιλίες στην Αβάνα, και μετά τη συμφωνία για την απελευθέρωση ο κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε πως οι διαπραγματευτές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν γίνει η απευλευθέρωση.

Στους όρους για την απελευθέρωση του κολομβιανού στρατηγού και άλλων τεσσάρων απαχθέντων τις τελευταίες ημέρες συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των FARC και της κυβέρνησης της Μπογκοτά, μετά τη διαμεσολάβηση ξένων χωρών.

Η απαγωγή είχε βάλει στον πάγο τις συνομιλίες στην Αβάνα, και μετά τη συμφωνία για την απελευθέρωση ο κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε πως οι διαπραγματευτές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν γίνει η απελευθέρωση.

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σχετικά με τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του στρατηγού Ρούμπεν Αλζάτε και τριών ακόμη στρατιωτών το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα» είπε ο Κουβανός διπλωμάτης Ροδόλφο Μπενίτεθ που συνοδευόταν από τη Νορβηγίδα συνάδελφό του Ρίτα Σάντμπεργκ.

Η Κούβα και η Νορβηγία είναι οι δύο χώρες εγγυήτριες στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Αβάνα.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στοχεύουν στον τερματισμό του μακροβιότερου εμφυλίου πολέμου της Λατινικής Αμερικής, που έχει σκοτώσει περίπου 200.000 άτομα στα 50 χρόνια που διαρκεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk