Νέα ευρήματα της Μυκηναϊκής Εποχής στην Αλικαρνασσό

Νέα ευρήματα που χρονολογούνται στη Μυκηναϊκή Εποχή αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών στην Αλικαρνασσό, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρόσφατες ανακαλύψεις θα ρίξουν περισσότερο φως στην ιστορία της περιοχής, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν το περίφημο Μαυσωλείο, ο τάφος του σατράπη Μαύσωλου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Νέα ευρήματα, που χρονολογούνται στη Μυκηναϊκή Εποχή, αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών στην Αλικαρνασσό, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρόσφατες ανακαλύψεις θα ρίξουν περισσότερο φως στην ιστορία της περιοχής, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν το περίφημο Μαυσωλείο, ο τάφος του σατράπη Μαύσωλου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Στην περιοχή υπάρχει και το Κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών του 15ου αιώνα, όπου από το 2012 λειτουργεί το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η διευθύντρια του μουσείου, Εμέλ Οζκάν, δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι ανακαλύφθηκαν 49 αρχαία αντικείμενα και πλέον το μουσείο φιλοξενεί 248 αντικείμενα της Μυκηναϊκής εποχής.

«Οι αμφορείς και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές αποδεικνύουν ότι η περιοχή της νεκρόπολης ανήκει στην πρώιμη εποχή του Χαλκού και ότι η εγκατάσταση είναι από τις αρχαιότερες στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας» τόνισε η Οζκάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk