Στο σκοτάδι το Μπανγκλαντές εξαιτιας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι σήμερα, Σάββατο ολόκληρο το Μπανγκλαντές εξαιτίας μιας βλάβης που σημειώθηκε σε μια γραμμή μετάδοσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι σήμερα, Σάββατο ολόκληρο το Μπανγκλαντές εξαιτίας μιας βλάβης που σημειώθηκε σε μια γραμμή μετάδοσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Τεχνικοί «εργάζονται για να επιδιορθώσουν τη βλάβη», από την οποία έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές που συνδέονται με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο Μασούντ Αλμπερούνι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.

«Στο εθνικό δίκτυο σημειώθηκε μια βλάβη» προς το μεσημέρι, δήλωσε ο Αλμπερούνι.
«Κατά συνέπεια όλοι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί σταμάτησαν αυτομάτως τη λειτουργία τους, ενώ είναι η πρώτη φορά από το 2007 που το σύνολο της χώρας βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό» διευκρίνησε.
Καθώς το Σάββατο είναι αργία στο Μπανγκλαντές, οι επιπτώσεις για τη βιομηχανία είναι μικρότερες απ’ ό,τι θα ήταν αν η βλάβη σημειωνόταν σε εργάσιμη ημέρα.
Ωστόσο οι κατοικίες και τα εμπορικά καταστήματα είναι σήμερα χωρίς ηλεκτρικό.
Το διεθνές αεροδρόμιο της Ντάκα τροφοδοτείται από γεννήτριες, διευκρίνισε ο Αλμπερούνι.
Ο αξιωματούχος δεν έκανε γνωστό σε ποια γραμμή μετάδοσης παρουσιάσθηκε το πρόβλημα.
Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης του Μπανγκλαντές ανέφεραν πως πρόκειται για μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού από την Ινδία.
Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, το Μπανγκλαντές εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ινδία, μέσω μιας γραμμής που ξεκινάει από το κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, και φθάνει στο νοτιοδυτικό Μπανγκλαντές.
Στο Μπανγκλαντές, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας υπερβαίνει πλέον την οικονομική ανάπτυξη, καθώς η μεσαία τάξη διευρύνεται και η εκβιομηχάνιση εντείνεται σε μια χώρα με μικρές δυνατότητες στην παραγωγή ενέργειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk