Γερμανός οδηγός φορτηγού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για τουλάχιστον 700 ένοπλες επιθέσεις σε αυτοκινητιστές, ιδίως μάλιστα συναδέλφους του επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αιτία των επιθέσεων ήταν η οργή του δράστη για την… συμπεριφορά τους στο δρόμο και η διάθεσή του, όπως ομολόγησε, «να τους τιμωρήσει».
Ο Μίκαελ Χάρι Κ., 58 ετών, είχε επανειλημμένως στο παρελθόν ενοχληθεί από την «απαράδεκτη» συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Θέλησε «να τους δώσει ένα μάθημα ώστε να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον». Γιαυτό κουβαλούσε ένα όπλο και όποτε ο ίδιος έκρινε ότι έπεφτε θύμα επικίνδυνης οδήγησης, πυροβολούσε κατά βούληση !
Κατάγεται από τη δυτική Γερμανία και η σύλληψή του έγινε πέρσι. Η «ένοπλη δράση» του εκτείνεται χρονικά από το 2008 μέχρι το 2013. Οι αδέσποτες σφαίρες του προκάλεσαν ορισμένους σοβαρούς τραυματισμούς, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση έναν επιχειρηματία ο οποίος τραυματίστηκε στο λαιμό το 2009.
Η σύλληψη του «φορτηγατζή εκδικητή» άργησε αρκετά. Ο λόγος ; Οι περισσότεροι οδηγοί συνειδητοποιούσαν τις επιθέσεις, μόνον αφότου έφταναν στον προορισμό τους και διαπίστωναν ότι τα οχήματά τους είχαν σημάδια από σφαίρα ή σφαίρες.
Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τέσσερις απόπειρες δολοφονίας και πολυάριθμες προκλήσεις τροχαίων ατυχημάτων. Καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βαυαρίας, ο εισαγγελέας του οποίου είχε προτείνει λίγο αυστηρότερη ποινή, δηλαδή κάθειρξη 12 ετών.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο οδηγός υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν, αντιθέτως ήθελε να παραδειγματίσει. Συχνά «παρασυρόταν», όπως είπε, ιδίως όταν οι οδηγοί μεγαλύτερων φορτηγών «τον ανάγκαζαν να παραμερίσει για να τον προσπεράσουν».