Ενθαρρυντικές είναι οι ειδήσεις όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με δηλώσεις του γιου του σε γάλλο δημοσιογράφο, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα έχει αρχίσει να «ξυπνάει πολύ αργά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο γάλλος δημοσιογράφος Ζαν-Λουί Μονσέ, ειδικός σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, είπε ότι συνομίλησε με τον 15χρονο Μικ Σουμάχερ, ο οποίος του αποκάλυψε ότι σιγά-σιγά ο πατέρας του έχει αρχίσει να ξυπνάει.

«Παρόλο που τα πράγματα κυλούν πολύ, πολύ αργά, έχει (σ.σ. ο Μίκαελ Σουμάχερ) πολύ χρόνο μπροστά του. Θα έλεγα πως έχει όλη τη ζωή μπροστά του για να επανέλθει» είπε ο Μονσέ.

Σύμφωνα με την MailΟnline, ο ίδιος υποστήριξε πως ο σοβαρότατος τραυματισμός του Σουμάχερ προκλήθηκε από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του και όχι τόσο από την ταχύτητα με την οποία έπεσε επάνω στον βράχο.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε βαριά ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων, στις 29 Δεκεμβρίου του 2013.

Για πολλούς μήνες νοσηλεύτηκε σε τεχνητό κώμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε κλινική της Λωζάνης.

Τον Σεπτέμβριο οι γιατροί επέτρεψαν να συνεχιστεί η αποθεραπεία του σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο σπίτι του στην Ελβετία.