Ο αμερικανός γιατρός Κεντ Μπράντλι, που είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία και ανάρρωσε μετά τη μεταφορά του και τη θεραπεία που έλαβε στις ΗΠΑ, έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δρ. Κεντ Μπράντλι και τη σύζυγό του Άμπερ στο Οβάλ Γραφείο», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ατλάντα.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί στην Ατλάντα την έδρα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.

Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και η αποστολή περίπου 3.000 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στην οικοδόμηση νέων κέντρων νοσηλείας, στην παροχή επιμελητειακής βοήθειας και την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού.

Οι αμερικανικές προσπάθειες θα επικεντρωθούν στη Λιβερία αφού στη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της χώρας αυτής, θα εδρεύει η υπηρεσία συντονισμού των επιχειρήσεων.

Ο 33χρονος Κεντ Μπράντλι και η 60χρονη Νάνσι Ράιτμπολ, που εργάζονταν για τη φιλανθρωπική οργάνωση Samaritan’s Purse, επαναπατρίστηκαν τον Ιούλιο και εισήχθησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Έμορι, κοντά στην Ατλάντα.

Αφού θεραπεύτηκαν και βγήκαν από το νοσοκομείο, ο διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του Έμορι, Δρ. Μπρους Ρίμπνερ, τόνισε ότι «δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία