Μόσχα: Το Κίεβο κατέστρεψε κάθε ελπίδα για ειρήνευση

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι «κατέστρεψε με μη αναστρέψιμο τρόπο κάθε ελπίδα» για ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία με την στρατιωτική επιχείρηση της Παρασκευής, υποστηρίζοντας πως η επέμβαση είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι «κατέστρεψε με μη αναστρέψιμο τρόπο κάθε ελπίδα» για ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία με την στρατιωτική επιχείρηση της Παρασκευής, υποστηρίζοντας πως η επέμβαση είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.

Ο επιτετραμμένος της Μόσχας Βλαντιμίρ Λούκιν είχε σταλεί στην ανατολική Ουκρανία αλλά έχει χαθεί η επαφή μαζί του από το πρωί της Παραασκευής.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την Παρασκευή «τιμωρητική» την επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στο Σλαβιάνσκ, ρίχνοντας στην ουκρανική κυβέρνηση την ευθύνη για τον «οριστικό θάνατο» της συμφωνίας της Γενεύης.

«Χρησιμοποιώντας την αεροπορία για επιδρομές κατά κοινοτήτων αμάχων, το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε επιχείρηση αντιποίνων καταστρέφοντας και την ύστατη ελπίδα επιβίωσης της συμφωνίας της Γενεύης»
δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι το Κίεβο θα λογοδοτήσει «πρώτα από όλα στο λαό του» για την απόφαση του να ξεκινήσει αυτή την «τιμωρητική» επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ.

Ζήτησε, επίσης, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να εκφραστούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και κάλεσε το Κίεβο να επανεξετάσει και πάλι τις δράσεις του.

Η συμφωνία, προϊόν συνομιλιών στη Γενεύη ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ουκρανία, είχε ως στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία εκπρόσωπό του για συνομιλίες για την απελευθέρωση των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αλλά το Κρεμλίνο δεν έχει επαφή μαζί του από την έναρξη της ουκρανικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Με ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τη Δύση να σταματήσει τις «καταστροφικές» πολιτικές στην Ουκρανία και καλεί το Κίεβο να δώσει άμεσα τέλος στην «τιμωρητική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk