Ι. Δραγασάκης προς γερμανούς βουλευτές: «Θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη»

Ενώπιον γερμανών βουλευτών, μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Gunther Krichbaum, αλλά και ελλήνων συναδέλφων τους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Δραγασάκης,

Ενώπιον γερμανών βουλευτών, μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Gunther Krichbaum, αλλά και ελλήνων συναδέλφων τους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Δραγασάκης, επέλεξε να στείλει προς την γερμανική πλευρά ένα «μήνυμα» με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό όσον αφορά τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όσον κληθεί να κυβερνήσει: «Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης», είπε απευθυνόμενος προς τους γερμανούς βουλευτές.

«Η κρίση είναι δική μας»

Μάλιστα τους διαβεβαίωσε και για κάτι ακόμα: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «απ’ αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι ΄΄μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας΄΄». «Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς», τόνισε.

Μιλώντας κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με την γερμανική αντιπροσωπεία της γερμανικής Βουλής, με αντικείμενο την ίδρυση του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδος – Γερμανίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε είχε μια σειρά από οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, που θα ήθελα να παρακαλέσω τους Γερμανούς συναδέλφους να τις μελετήσουν». «Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα, για να επεκταθούμε σ’ αυτές, αλλά πράγματι πιστεύω ότι αξίζει όλοι να σκεφτούμε, τι σημαίνει ανεργία των νέων 60%, τι σημαίνει ύφεση 25%, τι σημαίνει μείωση των επενδύσεων δημόσιων και ιδιωτικών 58%, τι σημαίνει διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι αξίζει να προβληματιστούμε, πώς μια οικονομία μ’ αυτά τα δεδομένα μπορεί να υπερβεί την κρίση», σημείωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να αποτιμήσουμε από κοινού το πρόγραμμα»

Και παρατήρησε: «Επειδή, ενδεχομένως, έχετε ακούσει διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πολιτική δύναμη, που από την αρχή της κρίσης εξέφρασε τις δικές του σαφείς και τεκμηριωμένες απόψεις για τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, που ήλθε να εφαρμοστεί». «Εμείς, είμαστε έτοιμοι, εάν υπάρχουν διαφωνίες, να βρούμε ένα τρόπο, ν’ αποτιμήσουμε από κοινού τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, όπως έγινε μια προσπάθεια πρόσφατα απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε ν’ αποκτήσει μια κοινή αντίληψη των εξελίξεων, διότι μας ενδιαφέρει το μέλλον και το δικό μας και το κοινό μέλλον της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Η «σπηλιά» και το «τούνελ»

Μιλώντας αργότερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής είπε ότι «αναγνωρίζουμε τη δύσκολη πορεία που διανύει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή σας». «Πολλοί αισθάνονται σαν να ήταν μέσα σε ένα ΄΄σκοτεινό δωμάτιο΄΄, σαν να ήταν μέσα σε μία ΄΄σπηλιά΄΄. Έτσι νιώθει ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί ΄΄σπηλιάς΄΄. Πρόκειται περί ΄΄τούνελ΄΄. Είναι ένα μεγάλο ΄΄τούνελ΄΄. Στο τέρμα του, όμως, διαφαίνεται φως, το οποίο μας δείχνει, ότι μετά από επώδυνες μεταρρυθμίσεις, έχουμε αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο γερμανός βουλευτής.

Και πρόσθεσε: «Αν κοιτάξει κάποιος σήμερα το πρωί στο google news και βάλει τη λέξη ΄΄Ελλάδα΄΄, θα βρει τους εξής τίτλους -βέβαια μιλάμε για τη γερμανική λέξη ΄΄Griechenland΄΄. Οι τίτλοι, λοιπόν, στα ελληνικά είναι για παράδειγμα, ότι ΄΄η Ελλάδα ξοδεύει άσκοπα εκατομμύρια σε φόρους΄΄, ή ότι ΄΄η Ελλάδα μέσα στην ευρωκρίση ξαφνικά παίρνει το πάνω χέρι΄΄, ή ότι ΄΄ξαφνικά έχουμε αύξηση στα χρηματιστήρια΄΄, ή ότι ΄΄οι μεταρρυθμίσεις όμως αργούν΄΄ κ.λπ.». Για να σχολιάσει: «Αυτά αντικατοπτρίζουν τώρα τη δημόσια γνώμη. Αυτό, όμως, δεν είναι αυτό που πιστεύουμε εμείς στη γερμανική Βουλή και, κυρίως, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Ελλάδα έχει χαράξει σωστή πορεία και ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι στο σωστό δρόμο και βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ότι υπάρχει αύξουσα εμπιστοσύνη. Ίσως, είναι δυνατόν, φέτος η Ελλάδα να τοποθετήσει ομόλογα, για πρώτη φορά μετά από καιρό, στην αγορά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk