Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. κοχύλια (ζυμαρικά)

8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

4 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (τα 150 γρ. κασέρι), τριμμένα

400 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά. Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με τη μισή ποσότητα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.