ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για τη σάλτσα

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. κοκκάρια (κρεμμύδια), βρασμένα

130 ml ξίδι μπαλσάμικο

180 ml ζωμός κοτόπουλου,

40 γρ. ξανθές σταφίδες

40 ml σιρόπι μπαλσάμικο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

αλάτι

Για το συκώτι

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

8 χονδρά κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος

λίγο αλεύρι, για το πανάρισμα του κρέατος

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα κοκκάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να μυρίσει έντονα το βούτυρο. Ρίχνουμε το ξίδι με προσοχή, τον ζωμό και τις σταφίδες. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το σιρόπι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι. Tο τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε το συκώτι και ψήνουμε στον βαθμό της αρεσκείας μας, προσέχοντας όμως να μη στεγνώσει.

Σερβίρουμε περιχύνοντας το συκώτι με τη σάλτσα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.