Εντάσεις και διαφωνίες για τις υποψηφιότητες στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικά στοιχεία προβληματισμού και έντονων αντιδράσεων αναδείχθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις Περιφέρειες και τον δήμο της Αθήνας, που προκαταβολικά ανακοίνωσε η Κουμονδούρου από την προηγούμενη ημέρα.

Σημαντικά στοιχεία προβληματισμού και έντονων αντιδράσεων αναδείχθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις Περιφέρειες και τον δήμο της Αθήνας, που προκαταβολικά ανακοίνωσε η Κουμονδούρου από την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες αντιδράσεις είχαν εκδηλωθεί ήδη από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν την Κυριακή, όπου και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση υποψηφιοτήτων που κατέθεσε η ηγεσία.
Πηγές προσκείμενες στην μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας, σημείωναν εν όψει αυτών το Σάββατο, ότι η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες δεν θα πρέπει και δεν θα γίνουν για το συνολικό «πακέτο», όπως επιθυμεί η πλειοψηφία, αλλά για κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά, καθώς για κάποια πρόσωπα υπάρχουν σημαντικές ενστάσεις και αντιδράσεις.
Πληροφορίες από την συνεδρίαση του Σαββάτου αναδεικνύουν τα εξής στοιχεία ως χαρατηριστικά της συζήτησης:
– Κατ’ αρχάς, ότι δεν υπήρξε πολιτική εισήγηση, αλλά αιφνιαδιαστική ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, και συνεπώς η όποια εκ των υστέρων συζήτηση μοιάζει περιττή
– Η κυρία Ελένη Πορτάλιου, υποψήφια για τον δήμο της Αθήνας το 2010, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το ότι δεν ρωτήθηκε καν για την πρόθεσή της να είναι υποψήφια, αλλά αγνοήθηκε εντελώς από την ηγεσία
– Για το πρόσωπο του κ. Μπενέτου Σπύρου, ο οποίος προτείνεται για την θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, διατυπώθηκαν αντιδράσεις σύμφωνα με τις οποίες εκφράζει εθνικιστικές θέσεις, μη συμβατές με του ΣΥΡΙΖΑ
– Αρκετές αναφορές έγιναν σε ζητήματα τακτικής, προσεγίσεις και δυνατότητες συνεργασιών, όπου μεταξύ των άλλων επισημάνθηκε ότι απαιτείται «μεγάλη προσοχή για την στρατηγική του β’ γύρου» (Ι. Μιχελογιαννάκης) και τα όσα θα μπορούσαν να προκύψουν από την στάση της ΔΗΜΑΡ και το τι θα πράξουν οι 58
– Εντονα αντέδρασε ο κ. Αλ. Ρήγος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να θέσει την παραίτησή του στην διάθεσή της ΚΕ του κόμματος.
– Πολλές και διάφορες ήταν οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του κ. Οδ. Βουδούρη, με το σκεπτικό ότι έχει ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Η συζήτηση που πυροδοτήθηκε είχε ακετή ένταση και μεταξύ των άλλων επισημάνθηκε ότι οδηγεί σε αδέξοδο, καθώς υπάρχουν κι άλλοι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και ότι μόνο ο κ. Ι. Μιχελογιαννάκης και η κυρία Σοφία Σακοράφα δεν το έκαναν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk