Σαμαράς: Τόνωση του «γαλάζιου» ηθικού στο καφενείο της Βουλής

Στο καφενείο της Βουλής είχε μια χαλαρή συνάντηση με τριάντα και πλέον βουλευτές του κόμματός του ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς ο οποίος βρέθηκε εκεί με την ευκαιρία της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 που ψηφίζεται το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα μετά την κουβέντα με τους «γαλάζιους» βουλευτές ο κ. Σαμαράς εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας και σε μια κίνηση προφανούς συμβολισμού δεν κάθισε στο πρωθυπουργικό έδρανο, αλλά στα ορεινά της αίθουσας με βουλευτές. Εν μέσω γκρίνιας, δυσφορίας και ενστάσεων των «γαλάζιων» βουλευτών για τα «καυτά» θέματα του ενιαίου φόρου ακινήτων και της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία που έπονται του προϋπολογισμού, ο κ. Σαμαράς φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να τους διαβεβαίωσε ότι όλα θα είναι καλά τόσο με την φορολογία της ακίνητης περιουσίας, όσο και με το υπό διαπραγμάτευση θέμα των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, τους μετέφερε ένα κλίμα αισιοδοξίας εν όψει της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να αναφέρθηκε στο θέμα αυτό δηλώνοντας αισιόδοξος, λέγοντας μάλιστα στους παρισταμένους βουλευτές του ότι το κλίμα που συνάντησε στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα θετικό. Αναφέρθηκε όμως και σε άλλα ζητήματα όπως πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα είναι μεγαλύτερο από το υπολογιζόμενο, κάτι, που θα σημαίνει ότι θα είναι και μεγαλύτερο το ποσό εκείνο που θα κατευθυνθεί προς την ανακούφιση των ασθενέστερων, όπως είπε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τους αυτοκινητόδρομους, λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακό μέγεθος σε σχέση κυρίως με το ζήτημα της ανεργίας. Στην πρωθυπουργική παρέα βρέθηκαν μαζί με τον κ. Σαμαρά και ο στενός συνεργάτης του κ. Χρ. Λαζαρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Αθ. Μπούρας και πολλοί βουλευτές.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk